FASZEROWANE PAŁKI Z KURCZAKA
SKŁADNIKI
-u mnie 40 szt pałek
- śliwki suszone i żurawina ( 1 małe op 150 g wystarcza na ok 8 szt pałek)
- Przyprawa do kurczaka, pieprz cayenne chilli, curry, majeranek, czosnek
- papryka słodka ,kolendra,estragon
- Boczek wędzony surowy paski (ile udek tyle boczku)
WYKONANIE
Wytrybowałam udka(oddzieliłam mięso od kości i doprawiłam.Nafaszerowałam śliwkami suszonymi i żurawiną .Zawinęłam w boczek.Piekłam góra-dół 1 godz 20 minut w temperaturze 180 st.Lekko polałam olejem.10 minut przed końcem przestawiłam na termoobieg aby boczek się zarumienił.
Takie udka szybko znikają.To danie można traktować także jako przekąskę na zimno jak i na ciepło.U mnie bardzo często goszczą na moim stole i robią furorę wśród moich gości.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Cieszę się,że zajrzałeś/aś na mój blog.Miło będzie jak zostawisz komentarz 😃