PRZEPIS NA FARSZ
Składniki łącze na jednolitą masę.Miksuję tak długo, aż pozbędę się grudek. Smażę zawsze na suchej i rozgrzanej patelni. W razie potrzeby można dodać mąkę, jeżeli ciasto będzie za rzadkie lub wodę, jeżeli wyjdzie za gęste.
Cebulkę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju Dodałam opieńki drobno pokrojone, wcześniej ugotowane.Kapustę ugotowałam.Po wystudzeniu odcisnęłam i drobno posiekałam.Połączyłam z grzybami.Doprawiłam solą, pieprzem,majerankiem i magii w płynie
Następnie farsz rozprowadziłam na naleśnikach ,obsmażyłam, posypałam serem i do piekarnika do czasu rozpuszczenia sera.Piekarnik góra -dół i temperatura 180 stopni.
Jak zawijam naleśniki to najpierw boki a następnie zwijam w rulon .
Takie naleśniki najpierw podsmażone na złoty kolor a następnie zapieczone z serem na wierzchu to niebo w gębie.
Smacznego.
Moje ulubione
OdpowiedzUsuńTeż je lubię 😃
Usuń