Chrupiący kotlet z piersi kurczaka w panierce panko jest to łatwy do zrobienia i bardzo smaczny posiłek. Smażone danie na złoty kolor to idealny przepis na rodzinny obiad.
Panko to japońska bułka tarta przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych.Za sprawą tej panierki dania są bardziej chrupiące.
Można jej używać także do panierowania nie tylko drobiu, ale i wieprzowiny,ryb czy owoców morza.Taka panierka jest dostępna w dużych sklepach stacjonarnych oraz internetowych.
SKŁADNIKI na 4 duże kotlety
- podwójna pierś z kurczaka
- Sól, pieprz czarny, czosnek
-2 jajka (1 jajko na dwa kotlety)
- mąka pszenna
-1 szkl panierki Panco
-olej do smażenia
WYKONANIE
Smacznego
Wygląda obiecująco
OdpowiedzUsuńPolecam 😃
Usuń