Translate

21 sierpnia 2023

Carpaccio z buraka





 Carpaccio z buraka . Super przystawka i smaczna i efektowna.Zaskoczy niejednego gościa.



WYKONANIE

Burak upiec ok 6 sztuk (każdy owinąć w folię) . Godzinę w temperaturze 180 st. Obrać.Zalać gorącą zalewą (1litr wody,szkl cukru, pół szklanki octu i łyżka soli) liść laurowy i ziele angielskie.Odstawić na noc.Cieniutko pokroić, ułożyć wedle uznania.Dodać rukolę,ser kozi lub parmezan,migdał prażony lub orzech włoski. Polać sosem na bazie octu balsamicznego ( olej,ocet balsamiczny, miód, cytryna,musztarda) I lux delicious 😋👌🔥




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cieszę się,że zajrzałeś/aś na mój blog.Miło będzie jak zostawisz komentarz 😃

Tatar

Sałatka z kurczakiem,winogronami, jabłkiem i orzechami włoskimi

Uwielbiam łączyć kurczaka z owocami dlatego skomponowałam sałatkę. Polecam zrobić ją sobie bez okazji . Uważam, że zaskoczy smakiem na każd...